Svigt i barndommen | Få professionel hjælp i Silkeborg

Svigt i barndommen

Svigt i barndommen kan opleves på forskellige måder. Vi kan blive fysisk forladt af vores forældre. Vi kan opleve vold, misbrug, overgreb i hjemmet. Og vi kan føle os følelsesmæssigt forladt, hvor vi ikke føler os set, hørt, mødt og rummet af vores forældre, som den vi er.

For at overleve i familien, for at få mest mulig kærlighed eller for ikke at blive udstødt, så udvikler vi nogle strategier og roller. Det kan være alt fra pleaseren, hjælperen, den opofrende, perfektionisten, den dygtige, den søde, den sexede, klovnen, den altid glade, men vi kan også udvikle den hårde hund, rebellen, den beregnende mfl. for ikke at mærke sårbarheden og sorgen. Afhængigheder som alkohol, stoffer, sex, spil, arbejde mv. kan også ”hjælpe” med at dulme smerten og sorgen.

For det er en kæmpe sorg at blive svigtet som barn!

Det er smerteligt og gør ondt helt ind i vores dybeste og inderste, og det tager tid at hele sårene.

 

SVIGT I BARNDOMMEN GIVER GENLYD I VOKSENLIVET

Årene går, vi er for længst flyttet hjemmefra, har stiftet familie, fået uddannelser, jobs mv. men rollerne forbliver nogenlunde de samme. Vi er måske blevet trætte af at kæmpe, trætte af at ofre os, trætte af at bruge energi på de udmattende roller. Og rollerne spænder ben for os, de virker ikke længere efter hensigten. Vi møder udfordringer i parforholdet, i andre nære relationer eller på jobbet. Vi bliver triste, deprimerede, opgivende eller det modsatte, vi bliver bødler, overfladiske og distancerede til os selv og til andre.

 

DIT SYN PÅ DIG SELV OG DINE FORÆLDRE

Vores relation til os selv og til vores nærmeste bliver udfordret. Følelsen af forladthed kan ligge som en grundsten i os. Den kan kigge frem i kriser i livet, men ellers gemmes den væk, for den er alt for smertelig og ubehagelig at mærke. Vi kan også have mistillid og tvivl med os. Hvem kan vi egentlig stole på? Jalousi, mistænksomhed mod partneren eller andre. Nærmest som en forventning om, at de på et eller andet tidspunkt vil svigte os.  Det kan være svært at sætte grænser for andre, hvilket betyder, at vi går for langt og får vores grænser overskredet. Vi kan skamme os over den vi er. Vi kan være styret af vrede mod andre men også mod os selv. Sårbarhed er en svær størrelse, når man stadig skal overleve, men ikke mærke det, vi har med os.

Når vi arbejder med svigt i barndommen skal vi turde se på vores forældre med kritiske øjne, ikke for at gøre dem forkerte, men fordi vi ofte har gjort os selv forkerte! Det kan for nogen være en udfordring at loyaliteten til forældrene skal brydes. Vi begynder måske at tvivle, er de virkelig så slemme, husker jeg forkert, er det mig der overdriver, er det mig der er forkert osv.

 

DU ER GOD NOK SOM DU ER

Vi higer og længes efter at blive elsket og accepteret som den vi er, føle helt inderst inde at vi er gode nok, elskede og elskelige.

Det er du! Du er god nok, præcis som du er. Du er elskelig, du mangler bare at mærke det selv. Selvværdet og selvkærligheden lider under svigt i barndommen, og vi er nødt til at se det i øjnene og arbejde med det.

Generationernes og ikke mindst vores forældres opvækst herunder roller i familien, hændelser, adfærd, problemer mv. spiller en rolle. De har som udgangspunkt gjort deres bedste, men de har jo også udspillet deres tillærte roller og deres sorg/vrede ubevidst i den familie, du er vokset op i. De var præget af det de kom fra, men har ikke fået gjort op med det.

Det kan være svært at tage mod til sig og begynde en forandringsproces, men nødvendigt hvis du vil fri af dine mønstre og roller. Og hvis du ikke vil give noget af det samme videre til dine børn, så er vi nødt til at kigge indad. Når du forandrer dig vil dem omkring dig også forandre sig i relationen til dig.

 

SVIGT I BARNDOMMEN - I TERAPIEN

I terapien går vi på opdagelse i barndommens landskab, vi får vi talt det hele igennem, vi arbejder med roller og mønstre, værdier, længsler og behov, grænser, du skal lære at rumme sorgen og at se på dig selv med kærlige øjne både i dag, men også det barn du engang var.

Når vi er forladte som barn har vi forladt os selv på mange forskellige måder som voksne, det er tid til at komme hjem i dig selv igen. Glæde og lethed kommer, når vi kan være den vi er. Vi kan tænde vores ild, vores passion. Vi kan blive og leve autentisk. Og ikke mindst mærke og føle kærligheden igen. Du har fortjent det, du er det hele værd!

Er det tid til forandring?
Hvis du har lyst til og mod på at arbejde med dig selv, er du velkommen til at kontakte mig.
Kontakt mig
En klient fortæller
"Siden 2015 har jeg gået mere eller mindre intensivt hos Anne.
Først og fremmest har jeg fået hjælp til at takle de udfordringer livet har givet mig. Både i situationen og ikke mindst hvordan jeg kommer videre. Jeg har ved Annes hjælp formået at kunne finde ind til mig selv og finde ud af hvem jeg er og hvad jeg står for. Jeg har fået forståelse for hvorfor jeg reagerer som jeg gør i forskellige situationer og hvordan jeg kan takle dem bedte muligt - alt sammen med hjerte for mig selv.
Jeg er blevet mere autentisk i mit liv, og har hele vejen haft Anne til at guide mig den rigtige vej - og til tider stoppe mig når jeg bruger hovedet for meget og ikke lytter til min krop.
En rejse jeg aldrig vil have været for uden, og aldrig ville kunne have klaret uden Annes hjælp.

Hun formår med varme og hjerte at favne mig, lytte til mig og støtte mig i min rejse.
Anne er utrolig dygtig og har en stor indsigt i psykoterapiens verden. Hun ved hvad hun snakker om og med små anekdoter eller historier fra det virkelige liv formår hun at omsætte fakta til noget håndgribeligt jeg kan tage med mig på min rejse.

En kærlig og hjertelig anbefaling herfra.
Kicki Juul"

I min psykoterapi behandler jeg alle dine oplysninger fortroligt – også dem du afgiver her på siden. Jeg anvender udelukkende cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden og til at understøtte markedsføringen af mine ydelser.

Ved at fortsætte på siden eller klikke ”Det er ok med mig!” accepterer du brugen af cookies.