Skilsmisseterapi | Psykoterapeut Anne Bäcklund i Silkeborg | Terapi
Skilsmisse

Skilsmisse er en livskrise

Skilsmisse er en livskrise, og det tager tid at komme ud på den anden side. Men der er en anden side! Og du kan få et dejligt liv fyldt med glæde igen.

Det gør ondt helt ind i marv og sjæl at blive skilt, det niver i hjertet, og det kan tage sin tid at komme ud på den anden side. Det er sorgfuldt, drømme, håb, fremtid sammen som par og familie mistes, og vi efterlades med minderne og de måske uafklarede følelser. Det gør ondt, uanset om du var den der forlod eller blev forladt.

Men der er en anden side! Og du kan få et dejligt liv fyldt med glæde igen!

Det er livsforandrende at blive skilt og ofte med et kaotisk virvar af følelser, som kan være svære at forstå og håndtere. Frygten kan fylde. For ensomheden, at bo alene, at deles om og undvære børnene. Hvad med vennerne, økonomien, boligen osv. Og mon der er en til mig derude, når jeg er klar igen. Det er vigtigt at tænke tankerne til ende, se frygten i øjnene så den ikke styrer dig og får dig til at blive i et usundt forhold, eller hvor kærligheden er død.

Det kan føles skamfuldt at blive skilt, at stå alene og mangle en at tage med til middage, på rejser osv. Vi kan også opleve, at invitationerne udebliver. Måske har du oplevet utroskab, eller din eks hurtigt er kommet videre med en ny, og det gør følelsen ekstra svær oveni at blive skilt.

 

LÆR AT FORSTÅ DINE FØLELSER, MØNSTRE OG ROLLER

For at komme hel ud på den anden side uden at sidde fast i offerrolle, bitterhed, vrede, sorg mv. er det vigtigt at få bearbejdet skilsmissen og forstå, hvad der førte til den. Forstå dine egne følelser, roller, mønstre og adfærd. Vi kan have mistet os selv i parforholdet, overtrådt egne grænser, været små og needy. Selvværd og troen på fremtiden kan være helt i bund. Det er en identitetskrise, og vi har brug for at finde os selv på ny, vores nye jeg og ståsted. Hvem er jeg nu alene, hvad kan jeg og hvad ønsker jeg.

Barndommens temaer kan også komme op igen. Forladt som barn kan sidde dybt inde i os som frygt for at blive forladt igen, selv om vi nu er blevet voksne.

Det kan være udfordrende at dele forældreskabet, at finde en ordning, der passer alle parter især børnene. Det er vigtigt ikke at lade følelserne overfor eks’en styre, så det går ud over børnene. Børn har som udgangspunkt brug for begge forældre. Og de har brug for at deres forældre ikke slås, så de kommer til at stå i loyalitetskonflikter! Og det er ikke altid lige nemt, når man er ked af det, såret og måske rystet i sin eksistens. 

 

TERAPI KAN HJÆLPE DIG IGENNEM SKILSMISSEN

I terapien er der plads til alle følelser og tanker. Hvad enten du har brug for hjælp til at træffe en velovervejet beslutning om skilsmisse, eller du er midt i en, eller du sidder fast i følelserne og sorgen og har brug for hjælp. Vi får talt det hele igennem og fordyber os i det, så du får en forståelse og indsigt i, hvad der er sket og hvorfor. Vi arbejder med at gøre dig fri af de gamle roller og mønstre, så nisserne ikke flytter med. Vi arbejder med frygt og længsel, så du får mod på livet og kærligheden igen måske fra et helt nyt sted i dig.

Du behøver ikke gå alene igennem en skilsmisse. Du har fortjent at komme fri af fortiden og få fornyet håb og livsglæde igen og det er muligt hvis du har mod på at række ud efter hjælp.

Jeg har selv gennemlevet en skilsmisse efter 25 år og 2 børn sammen. Jeg har prøvet det på egen krop og sjæl og ved, hvor ondt det gør, hvor ked af det man bliver, hvordan man kan miste sig selv, men også hvordan det letter hen ad vejen at forstå mig selv, og hvorfor jeg blev skilt, så jeg nu er kommet livsglad ud på den anden side. Jeg brænder for at hjælpe andre igennem en skilsmisse og se lyset blive tændt i øjnene og hjertet igen.

Har du mod på forandring?
Hvis du har lyst til og mod på at arbejde med dig selv, er du velkommen til at kontakte mig.
Kontakt mig
En klient fortæller
"At gå ved Anne har været min redning, for at blive et helt menneske og få troen på mig selv igen. Anne er yderst kompetent i sit arbejde, samtidig med at hun er et hjertevarmt, kærligt og ærligt menneske. For mig er det en gave hver gang jeg træder ind i hendes rum, og er tryg i hendes kyndige og faglige hænder.

Jeg vil til hver en tid give Anne de bedste og varmeste anbefalinger.

Kærlig hilsen Anette"
En klient fortæller
Da jeg blev skilt for 5 år siden begyndte jeg i terapi hos Anne. Jeg havde små børn og var bange for om jeg kunne klare mig og havde det rigtig svært med at bede om hjælp, men er kommet godt igennem et terapiforløb hos Anne, hvor jeg med det samme følte mig tryg og kunne tale frit om mine mange bekymringer og problemer.

Det har været en lang personlig rejse at komme dertil hvor jeg er nu, men med Annes hjælp er jeg rigtig stolt af at kunne se og mærke mig selv i den bedste udgave, jeg kan tænke mig.

Anne har guidet mig igennem denne proces, som har været vanskelig og svær, jeg har ændret opfattelse af tingene undervejs og har lært mig selv at håndtere mange situationer, som der også fremover vil være med min drenges far.

Den super klare og oprigtige interesse Anne har vist mig for mit liv har betydet alt for mig.

Trine, 46 år - mor til 2, Silkeborg.

Psykoterapi hos Anne Bäcklund

Din certificerede ID-psykoterapeut i Silkeborg

I min psykoterapi behandler jeg alle dine oplysninger fortroligt – også dem du afgiver her på siden. Jeg anvender udelukkende cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden og til at understøtte markedsføringen af mine ydelser.

Ved at fortsætte på siden eller klikke ”Det er ok med mig!” accepterer du brugen af cookies.